Лято е – време за екстремни преживявания

чесна, самолет

Фен ли си на екстремните начинания? Тогава вероятно вече си пробвал някои от следващите предложения. Но ако не си, чуй това: едно такова преживяване може да помогне да се справяш по-лесно със страховете си. Да, при това с всякакви страхове – в работата, комуникационни, различни фобии. И впрочем тези преживявания не са никак толкова страховити, колкото звучат на пръв поглед. Не са и скъпи. Ако решиш да се възползваш от момента и да си подариш малко екстремност, със заем до заплата лесно може да си го позволиш.

Мотопланер и парапланер

Двете си приличат по крилото, но първото е задвижвана от мотор машинка, с която излиташ от някое място, може и равно. С парапланера се скача отвисоко. Спокойно, няма да си сам, задължително има инструктор, който го управлява. Някои предлагат и т.нар. акробатичен скок, при който има малко повече въртене. Цените са между 100 и 160 лв. в зависимост от конкретния полет, но в сайтовете за групово пазаруване можеш да намериш и ваучери на цени 60 – 90 лв.

Бънджи

Това е за хора със здрав стомах. Или поне внимавайте какво сте яли преди това. Скокове се извършват на много места в България. Тук човек скача сам (понякога има и за двойки), но реално инциденти няма, така че страхът е само в главата на скачащия. Цените също варират според мястото на скока – от 50 до 70 лв. в повечето случаи.

Безмоторен самолет

Мечтал ли си си да станеш пилот като малък. Имаш шанс да се докоснеш до мечтата си. Полетът с безмоторен самолет предвижда опцията возещият се да поеме управлението за известно време. Само ако иска, разбира се, и под контрол. Цените варират според продължителността на полета и са около 150 – 180 лв.

Полет с Чесна

Ако предпочиташ само да се возиш и искаш да си имаш компания за кураж, това е начинът. Полетът с Чесна е за до четирима души и е доста ВИП усещане. За 30 минути удоволствието е 300 лв., а за час – 500 лв. Да, по-скъпичко е от останалите, но можеш да си поделиш разходите с останалите участници или да вземеш заем до заплата – с 0% лихва в гратисния период. Побързай, полетите зависят много от атмосферните условия.

Балон, рафтинг или бъги

Добре, ето няколко предложения и за малко по-страхливите. Полетът с балон например дори може да бъде намерен за скучен от някои хора. Рафтингът е мокър и може да паднеш във водата, но надали ще ти се случи иначе кой знае какво. А бъгито си е истинска забава. Може да не са „чак толкова екстремни“, но това изобщо не означава, че при тях липсва адреналин! Напротив, всички предложения ще отговарят на обещанието от началото на текста, че могат да раздухат малко страховете в теб. Вземи заем до заплата до минути и резервирай своето преживяване!