За връзката между храната, компютъра и кредитите

Връзката, най-просто казано, е следната: Храната ми зависи от работата. Работата ми зависи от компютъра, на който я върша. А когато компютъра се развали, зависи от кредит.

И така – занимавам се с интериорен дизайн. Работа, която е свързана с часове наред пред компютъра. Искам да кажа, че за съжаление не се състои в това да обикалям по магазините за пердета и възглавнички. Та за компютъра – за съжаление, както всички знаем, техниката остарява, а и може би по-добре. Защо да е по-добре ще обясня сега.

Дойде този уж иначе очакван момент, в който компютърът ми гръмна. Разбира се не трябваше да бъда изненадан, защото на практика от доста време отлагах подновяването му. И както винаги, когато човек не е планирал добре, това се случи в момент, когато работех по няколко проекта, част от тях спешни. Така че по силата на съдбата най-накрая се наложи все пак да купувам нов.

Първоначално започнах да търся някой по-евтин, защото ми трябваше бързо, а нямах достатъчно средства за по-качествени модели. Впоследствие се замислих, че това е инвестиция за няколко години и няма смисъл да взимам нещо временно с идеята скоро все пак да си купя това, което ми трябва. Затова предпочетох да си набавя качествен лаптоп, вместо да правя компромиси. За целта се наложи да тегля кредит, но определено си струваше. А и реално не ми достигаха само 300 лв. Взех ги с опцията Кредит до заплата, защото можех да изплатя сумата съвсем скоро, а офертата си струваше – нулева лихва!

Определено направих по-добрият избор. Намерих точно каквото ми трябва и въпреки че се наложи да взема бърз заем, съм изключително доволен. Човек не трябва да прави компромис с качеството на работата и със здравето си.