С кредит до заплата – готови за море

плаж, море

Стягаш се за море? Честито, приятно изкарване, слънчеви дни и спокойни води! А дали си напълно готов?

Понякога малко не ни стига, за да изкараме перфектната почивка. Дори човек да е успял да отдели средства за самата резервация на нощувките, за пътните разходи и за джобните за харчове на място (като малко шопинг и заведения), точно преди почивката се сеща за още сто неща, които с радост би си взел. Това недостигащо малко често е свързано с пари. Ето няколко подсказвания за нещата, които може да си забравил или нямаш пари за тях, а много лесно може да си набавиш с помощта на Кредит до заплата.

Козметика за слънце

Това не е препоръка, абсолютно задължително е да имаш такава, защото слънчевите лъчи са нож с две остриета. Дори да ходиш на плаж само сутрин и привечер и да стоиш под чадъра, пак има риск от изгаряния и неприятни последици. А пък когато става въпрос за деца, е направо забранено да си правиш експерименти.
На пазара има различни продукти и дали ще избереш слънцезащитно средство от типа лосион, спрей или олио, не е толкова от значение. Важно е обаче да е от утвърдена марка. Подвеждането по евтини продукти може да ти коства предизвикването на слънчева алергия заради вредните съставки вътре. С качествен продукт това е много по-малко вероятно.
Следващата задача е изборът на фактор. По-добре по-висок, дори да имаш „няколко бои по рождение“. Дори рискът от изгаряне да е по-малък, силното слънце може да има и други последици, включително кожен рак. За децата най-подходящия фактор е 50, който след няколко дни на плажа и по преценка може да бъде намален на 30. Избери крем с 50 SPF и за лицето си като най-стърчащо, най-открито и най-изгарящо място.

Козметика за след слънце и репеленти

Целта на лосионите за след слънце е да облекчат и успокоят кожата. Не е нужно да ги използваш единствено при изгаряне. След плаж кожата е опъната и изтощена от слънцето и солената вода и е добре след задължителния душ да я омекотиш и успокоиш.
Репелентите срещу комари и буболечки също не са нещо, от което трябва да се пести. Няма нищо по-неприятно от ухапвания върху и без това изгоряла кожа и да не можеш да прецениш, дали по-скоро те боли изгорялото или те сърби от пъпките.

Бански

Не става въпрос за мода, но особено ако банският ти е на няколко години, може би имаш нужда от нов. С времето банските костюми се отпускат и развличат от постоянното мокро носене, избеляват от слънцето и с това стават доста неугледни. А пък последното води до ниско самочувствие на плажа. Не е необходимо да се обличаш всеки път, когато ти се иска да отидеш до бийч бара.
Освен изброените, за приятното изкарване на часовете на плажа може да ти трябват още прилежащи артикули като голяма плажна кърпа, нов чадър, бъбъл бед, играчки за детето… Много е вероятно в края на краищата да се изкушиш да си ги купиш от местните крайплажни сергии, където изборът е ограничен, а качеството обикновено ниско. По-добре е да се подготвиш предварително и да имаш време да избираш. С Кредит до заплата лесно може да си гарантираш приятно изкарване под жарките слънчеви лъчи. Бързо, лесно и без лихва в гратисния период.