Кредит до заплата подходящ ли е за безработни?

Никой не е застрахован от това, да се озове като безработен на борсата на труда и това обикновено е труден период. Доходите спират или намаляват, а разходите продължават да си текат както обикновено.

Възможно ли е тогава да финансирате свои разходи с помощта на бърз кредит? Да, има такава възможност и Кредит до заплата е подходящ и за безработни, при определени условия. Ако например имате по-сериозен осигурителен стаж и очевидно ситуацията ви е временна, е в плюс при кандидатстване. И обратното -ако сте трайно безработен и скоро не сте получавали доходи, вероятността за одобрение намалява. Има значение също дали и какво обезщетение получавате, защото за кредитодателя, а и за вас, е важно да може да изплащате тегления заем.

Подходящ е, при определени условия

Дали може да ви бъде отпуснат заем се решава след проверка в публичните регистри и шансовете намаляват, ако да речем имате нередовно осигуряване или недобра кредитна история. Също така е по-вероятно да бъдете одобрени за кредит в по-ограничени размери, тъй като кредитите за безработни са по-рискови.

При всички положения, когато кандидатствате за Кредит до заплата, трябва да си дадете ясна представа, дали може и да изплатите заема. Не е желателно също така да се изкушавате да теглите пари за да плащате за неща, които не са ви належащи. По-добре отложете емоционални покупки за момент, когато финансовото ви състояние ще е по-добро и ще можете да си го позволите.

Как да разберете, дали можете да получите Кредит до заплата, ако в момента сте безработен? Като подадете заявлението си онлайн. До няколко минути ще получите и отговор. Ако получите одобрение за получаване на бърз кредит, ще получите парите си на каса или по банков път до минути.

След като усвоите заема, погасявайте го в съответствие с условията и сроковете в договора. Ако сте в затруднена ситуация, каквато е безработицата, със сигурност не искате да влизате в спирала на задлъжняване.