Подготовка на ученика с Кредит до заплата

backtoschool

Остават броени дни! И потомството отново ще започне да се учи и да се подготвя за живота след три месеца детско безгрижие. Ако още не сте се подготвили за първия учебен ден (и останалите учебни дни след него), вече е крайно време! Вероятно във вашето училище вече са минали или тези дни ще минат и родителските срещи, на които ще научите какво допълнително трябва да закупите за конкретния клас. И вече няма да имате извинение да отлагате. Освен може би парите, но точно за това сме предвидили Кредит до заплата с 0% лихва в гратисния период и суми от 100 до 600 лв. А пазаруването за училище рядко може да излезе повече.

Първите задачи първо

В пазаруването за училище има известна последователност. Не върви например да започнете да обновявате гардероба, а детето да тръгне в първите дни без необходимите принадлежности.

– На първо място са именно принадлежностите. Прегледайте какво е останало от предни години, попълнете липсващото. Набавете пособията, помагала и тетрадки. Подвържете ги и ги надпишете. Вероятно знаете, че това е трудоемка задача, която отнема и време, така че не оставяйте за последния момент. Набавете учебниците, ако сте в по-горните класове.

– Едва след това идват училищните аксесоари. Раница, нов несесер, портмоне, шише за вода, чантичка за телефона и т.н. Те не са най-спешните.

– Екип и дрехи. Екипът по физическо от миналата година почти със сигурност е умалял или порядъчно износен. Започнете от него. Всъщност най-лесно е да имате два, ако забравите да го изперете за следващата седмица. Прегледайте от какви дрехи ще има нужда още детето.

– Допълните активности са след това. Ако детето спортува нещо, може да пропуснете тази точка. Ако не обаче, е добре да помислите за някаква извънкласна дейност. През лятото движението е лесно, но по време на учебната година има опасност да влезете в омагьосания кръг на седене на чина в училище – въргаляне вкъщи. Изберете спорт и вижте какво ще ви е необходимо и за него. В момента спортните клубове набират групи и ако отложите, може да изпуснете възможността. При недостиг на пари за таксата точно през септември, може да си помогнете с Кредит до заплата.

– И накрая обърнете внимание на обстановката в детската стая. Има ли нужда от нови мебели? Омаляло бюро или стол? Ако е пораснало, може да има нужда от генерална смяна на концепцията. Тийнейджър не вирее много комфортно в старата си детска стая. Необходим ли му е компютър, лаптоп или таблет? И прочее.

Превърнете старта в приятно начало

Ако не броим първолаците, не са много децата, които се връщат с огромна радост в училище. Обикновено чувствата са смесени – от една страна там са приятелите и има забавления (и любимите междучасия), от друга ученето рядко е огромна страст. Затова обърнете внимание на първия учебен ден и го превърнете в празник. Вземете си свободен ден и след официалното откриване се отдайте на любими забавления – в парка, в парти център, на кино, сладкарница или каквото обичате да правите. Може да изтеглите малък Кредит до заплата, за да финансирате купона и да зададете оптимистично настроение на началото на учебната година.