Не се давай на болестите!

flu

Зима е, студено е, въздухът е влажен, вирусите кръжат около нас като орли, дебнещи жертва. Трудно е да не се разболееш в такъв момент. И макар като деца това да беше почти щастливо обстоятелство, което ни предпазва от ходенето в досадното училище, то като възрастни перспективата не е толкова приятна. Няколко дни вкъщи и работата в службата се е натрупала до тавана, ако дори не се налага и болни да работим от леглото. Децата си искат грижите и не питат колко са ви силите. Накрая всичко буквално ви излиза през носа. Така че, не, болестите не са опция за почивка.

А и не са евтини. Купчината лекарства, особено ако са за цялото семейство, могат да бъдат доста солиден разход. А колко по-добре е да се погрижите превантивно! Няма да има сополи, кашлици, кихане, температура и „кой ще свали супа“. Ще може да се радвате на зимата и снега, както подобава, вместо да им се ядосвате от кревата.

Инвестирай в здраве

Зимата не е най-предразполагащият сезон за физически активности и една разходка може да изглежда като невъзможен поход за герои. Но начини винаги има. С помощта на Кредит до заплата може да си вземете карта за посещения в спортна зала с активности по ваш избор. Тук важното е да не се хвърляте на модата или предполагаеми резултати, а на това, което ви влече. Важното е да се движите. Добре е за тонуса и имунитета.

Макар и да не е точно сезонът на зеленчуците и плодовете, те са в изобилие в магазините. Не ги пренебрегвайте за сметка на тежки и лишени от витамини храни. Съвсем естествено организмът в този период иска и топла храна, затова вероятно ви се хапва такава. Просто се опитвайте да създадете баланс. Част от „зимните деликатеси“ включват ферментирали храни – зеле, туршия, салати, те също са полезни и силни пробиотици.

Не отлагай

Само още малко и ще дойде пролетта. Така е, но това не е оправдание да се запускате през зимата. Дори напротив, много по-лесно ще понесете смяната на сезоните, дори ще се измъкнете от лапите на пролетната умора. Която не е нищо друго от натрупан през зимата недостиг на полезни вещества, слънце и движение.