Празниците идват: Лесни подаръци за малко пари

Коледните и новогодишни празници са прекрасни за духа и настроението. Дори процедурата по подготвяне и даряване на подаръци е прекрасна и носи удовлетворение. С изключение на онзи момент, когато човек трябва да ги измисли.

Това може да е сложен процес за старателните. Подаръкът трябва да отговаря на темперамента и интересите на човека, а в същото време да се вмества в определен бюджет. И когато хората в списъка са много, положението може да стане трудно и дори да ви откаже. Ето как да изберете подаръци, които да не ви затрудняват толкова и да не ви струват цяло състояние.

Универсалните лекове

Може да изглежда не толкова лично на пръв поглед, но не е така. Да купите еднакви подаръци за повечето си роднини и приятели съвсем не е грешна тактика, стига въпросните да не са просто за замазване на положението. Изберете например подходящи, универсални сувенири. Или разделете списъка си на няколко, които могат да получат сходни – жени, мъже, семейство, новодомци, хора с деца или без и т.н. Изключете от списъците тези, за които избраният „универсален подарък“ не е толкова подходящ. Дори и така, пак ще имате по-малко за измисляне, отколкото ако става въпрос за индивидуални подаръци.

Лично внимание

Да сътворите нещо с ръцете си е не само много топла и лична идея за подарък, но и може да ви спести доста пари. Е, за сметка на това вероятно ще ви отнеме време. Но пък ръчно изработените подаръци, дори да са символични, дори да не са особено практични, носят послание, което нищо купено не носи в себе си. Може да са дори ръчно изработени картички, сладки и курабийки, кексове или каквото друго можете да майсторите.

За съжаление, макар и с цяла торба трикове, не винаги ще може да покриете цялата палитра от познати, приятели и роднини. Има вариант просто да си затворите очите, да пропуснете някой, или все пак да направите един коледен шопинг в тяхно име. А тук на помощ винаги идва Кредит до заплата с удобните суми между 100 и 600 лв. и опцията да бъде безлихвен в гратисния период.