Как негледането на телевизия ти спестява пари?

tv

Често ли се чудите къде са парите ви, защо не стигат и пак трябва да вземете онлайн кредит? Може би телевизорът ще ви помогне с това. Или по-скоро липсата му.

Макар формално да се намираме в дигиталната ера, компютърът съвсем не е унищожил телевизора. Малко са домовете, в които телевизия се гледа рядко, още по-малко тези, в които няма изобщо такъв. Често дори го включваме, само за да „ни шуми“ нещо, без да гледаме активно. Гледането на телевизия е възприето като начин за отмора, разтоварване на напрежението и забавление. Дали е точно така?

Науката е доказала, че гледането на телевизия наистина ни отморява по простата причина, че… мозъкът почти не работи. Въпреки че ни забавлява, той не представлява тренировка на мозъка, за разлика например от книгите, където също има удоволствие и забавление от историята, но мозъкът, посредством въображението, се упражнява. Казано по-просто гледането на телевизия води до затъпяване. Да не говорим, че ако сте редовни зрители на новините, черните хроники в тях определено не са разтоварващи.

Но няма да ви отнемаме това удоволствие, ще говорим за пари. В днешно време има много възможности да се гледат филми и предавания онлайн и on demand (когато поискате). Не е необходимо да имате включена кабелна или цифрова телевизия. И все пак това не значи да изхвърляте самия телевизор, а просто да спрете абонамента. Как това ще ви спести пари и твърде честото взимане на онлайн кредит? Ето:

Пестите от абонамент

Това е очевидно: Ако спрете абонамента си за телевизия, ще спестите таксата. Може да имате малък пакет и тя да не е толкова висока, но може и да сте с пълен и да плащате доста за удоволствието да имате стотици телевизионни канали. И тук един въпрос: Наистина ли гледате всички тези канали или само 2-3 от тях? Защо тогава плащате за останалите? Основните телевизии имат и онлайн излъчване и макар то също да е платено, разликата в таксите е голяма. Ако гледате само отделни предавания, още повече.

Пестите от реклами

Правилно прочетохте. Негледането на реклами е изключително полезно за вашия бюджет. Всяко търговско облъчване стимулира подсъзнанието ви да иска да харчи. Може да не го осъзнавате в първия момент, може дори да се смеете на рекламите… Но нима никога не сте се смели на някоя реклама, а после да си купите именно този продукт? И ако от абонамента пестите десетки левове, то от негледането на реклами пестите стотици, може би хиляди!

Пестите време = печелите пари

Вместо да хабите часове във взирането на всичко мърдащо по телевизора, може да сведете тази дейност само до времето на любимото си предаване или сериал. Всички останали хиляди минути, които иначе губите, може да спестите и оползотворите, така че да ви донесат пари. Може да работите върху себе си и да подобрите квалификацията си в работата. Това би довело до повишение и вдигане на заплатата. Може да учите и работите нещо странично и така да стартирате собствен бизнес. Може да правите физически и духовни упражнения, които да подобрят енергията и ефективността ви във всяка сфера на живота.

Ето как негледането на телевизия може да ви спести пари, при това много, че и да ви помогне да печелите. А и винаги, когато не стигат, може да вземете онлайн Кредит до заплата.