Искаш да си по-продуктивен? Внимавай какво ядеш в работно време

worklunch

Не отлагайте здравословното хранене, особено заради липса на пари. Вземете кредит до заплата и започнете да променяте живота си сега

Забелязали ли сте, че има дни, в които работата ви спори, чувствате се ентусиазиран и с висока енергия, докато има други, в които сте уморени и стресирани до края на деня? В работните часове често не се сещаме, че малко здравословни усилия могат да подобрят работоспособността ни и да накарат тялото и ума ни да се чувстват по-добре. Малките избори често са определящи за креативността и продуктивността. Заедно с това намаляват стреса. А да се храниш здравословно в рамките на работния ден не е трудно и може да започнете да го правите още в този момент. Дори ако трябва да вземете малък кредит до заплата, за да си набавите необходимите продукти.

Правилното гориво

Зеленчуци, плодове, зърнени продукти и здравословни мазнини – е правилното гориво, което ви трябва. Този избор е полезен в дългосрочен план за здравословното ви състояние. Но и в рамките на деня е по-доброто гориво. Често в бързината и стреса хапваме нездравословни бързи закуски и имаме глад за сладко. Вафла, кроасан или пакет солети обаче не само, че не са полезни, но и като бърз въглехидрат ви докарват инсулинов шок – бърз прилив на енергия, който съвсем скоро спада и пак сте изморени, стресирани и гладни.

Не игнорирайте глада

Имате прекалено много работа и нямате никакво време за ядене? Или просто около офиса няма нищо здравословно. Ако си носите подготвени от вкъщи снаксове под формата на парчета зеленчуци и плодове, винаги може да заситите глада. Ако редовно гладувате в рамките на работния ден, то най-вероятно сте от хората, които наваксват с големи порции вечер – вредно. Заедно с това гладът може да доведе до понижаване на кръвното налягане и други проблеми. И със сигурност няма да сте в най-добрата си форма за работа.

Отделете си време за почивка за обяд

Хапването на крак понякога се налага, но винаги е по-добре да отделите време за него. Нищо няма да се случи с работата, ако отделите 15 – 30 или повече минути, за да се нахраните спокойно и с мисъл към храната, а не към задачите. И не си яжте пред компютъра. Точно така се получава прекаляването.

Пренесете здравословните навици вкъщи

Може би сте постигнали добрия хранителен баланс през деня. И като се приберете вечер вкъщи вече нямате никакви сили да мислите за готвене, правилно хранене и здраве. Не сте успели, може би, да минете през магазина да напазарувате продукти. Нямате пари, за да пазарувате бързи продукти? Не забравяйте, че тези навици са за цял живот и тялото и мозъкът ще ви се отблагодарят. А за последния казус с недостига на пари, това е само оправдания. Винаги може да се възползвате от кредит до заплата, за да започнете да се храните здравословно още днес. И да имате по-високи резултати в работата си.