Като в чужбина, но в София – най-добрите мулти култи ресторанти

храна, ресторант

Да вземеш бърз кредит, за да разпуснеш малко по своя си начин не е никак рядко срещано. Под думата „разпускане“ може да се крият толкова много неща! Всеки има свое разбиране какви да са те, но едно е ясно – ако за целта ти трябват средства, а нямаш, изниква въпросът: Откъде да намеря бързи пари? Единственото по-бързо от чупенето на касичката е Кредит до заплата.

И тъй като разпускащите дейности са твърде разнообразни, тук ще се спрем на тема за любителите на кулинарията и гурмето. Чуждестранната кухня става все по-популярна и вече много заведения предлагат автентични ястия от различни краища на света.  Ето по-популярните в София:

Кохинор

Започваме с екзотичната индийска кухня, която е любима на феновете на изтока и не само. Намира се в приятна къща в центъра с типична индийска обстановка и двор за топлите дни. Внимавайте с лютото! На менюто до всяко ястие е изобразено колко е пикантно.

Анет

Това е марокански ресторант, който може да ви накара да се почувствате, сякаш наистина сте в африканската държава. Издържан в типичното за Мароко тюркоазено синьо, с удобни възглавнички и красиви аксесоари за украса. И задължително опитайте мароканския чай!

Ашурбанипал

Зад това сложно за изговаряне име се крие малък иракски ресторант, в който процентът на разочарованите клиенти е нула. За сметка на това всички, които са го посетили, са склонни да твърдят, че това е може би най-вкусната храна, която са опитвали. Или поне в топ пет.

Егур – егур

Изисканият арменски ресторант е дело на джаз певицата Хилда Казасян. Неслучайно това е и често предпочитана музика там. Иначе казват, че арменската кухня е сред най-древните. Струва си да пробвате.

Тюркоаз

И постепенно се завръщаме към нашите земи с турския ресторант Тюркоаз. Турската кухня не е непозната и ако сте нейни любители, то със сигурност ще искате да изпиете там едно турско кафе с баклава за десерт след обяда или вечерята, приготвени от турски готвачи.

Густоза

Типичен гръцки ресторант, особено ако сте фенове на риба и морски дарове. Продуктите са пресни и внесени от Гърция, а обстановката е типична за южната ни съседка.

Л’етранже

Най-старият френски ресторант в столицата е мястото, ако търсите изискана обстановка и ястия, придружени с бутилка изтънчено вино. Вълшебствата на френския готвач Оливиер са идеални за романтична вечер.

Тратория

Бонджорно в италианския ресторант с най-разнообразните специалитети от Ботуша. Това не е просто място за пица и паста, това е истинският италиански дух в сърцето на София.

И така, ако сърцето ти е зажадняло за малко разнообразие, с Кредит до заплата получаваш бързи пари и можеш да изкараш автентична вечер, след която ще се чувстваш, все едно наистина си пътувал в близки или далечни чужди държави.