Бебе вкъщи? Обезопаси дома си!

pexels-photo-294173

Докато се усетиш, и малкото, сладко, гукащо парче е направило първите си крачки. Родителите често имат склонността да пренебрегват скоростния растеж на малките. Улисани в пране, пелени, хранене и недоспиване, месеците минават и след време се чудим как се е случило. Ако сте с бебе напът или вече у дома, то съвсем не е рано да помислите за обезопасяване на дома за времето, когато ще проходи.

Кухнята

Това е мястото с ножовете, все пак. Уверете се, че нямате нищо на достъпна височина. Направете разместване още сега, за да свикнете с новата подредба. На всички чекмеджета сложете предпазители, които пречат да бъдат отваряни. Винаги, когато развихряте кулинарните си страсти, обръщайте внимание къде поставяте предметите. Ще отнеме време, докато развиете навик.

Банята

Най-добре се научете да държите вратата на банята затворена. Надали ще се наложи детето да влиза там само.

Холът

Тук вече рискът не е само за детето, но и за вашия бюджет. Скъпата техника трябва да бъде защитена от малките ръчички, освен ако не искате да купувате например нов телевизор преждевременно. Както и в кухнята преместете опасните предмети нависоко и поставете на всички вратички и чекмеджета на шкафовете предпазители.

Общи насоки

За някои неща може и да не се сетите. Например, може да е учудващо, но детските ръчички се справят чудесно с отварянето на кремове и козметика. Но може да запазите празни опаковки специално за игра. Предпазителите са ясни, но ето и списък:

  • Капачки за контакти
  • Предпазители за ръбове на мебелите
  • Защита за вратички и чекмеджета
  • Прегради (решетки) за врати или тесни пространства
  • Предпазители за уредите

Цените на устройствата са по няколко лева, но все пак зависи колко врати, чекмеджета и ръбове имате в дома си. Най-удобно е да се купят наведнъж, а ако това ви затруднява, то с Кредит до заплата лесно може да покриете суми от 100 до 600 лв., при това без лихва в гратисния период.