7 важни съвета за пазаруването на Черен петък

clothes1

Пътеводител на пазаруващия по време на Черен петък и околните дни

Краят на ноември наближава, а с него и популярният като „голямото пазаруване“ ден Черен петък. Търговците вече са подготвили големите отстъпки и подаръци за клиентите си този уикенд. Но преди да се насочите към приключване на поръчката или касата на магазина, имаме няколко препоръки за вас. С тяхна помощ ще можете да вземете правилните решения за покупките си този ден, особено ако сте с ограничен бюджет (макар че за такива случаи винаги има безлихвен Кредит до заплата).

Направете списък и го проверете два пъти

Най-голямата грешка, която може да направите, е да тръгнете на пазар без списък. Впрочем това не важи само за Черен петък. И няма никакво значение, дали ще обикаляте физически магазини или ще пазарувате онлайн. Фактът, че сте пред компютъра, няма да ви спести пари, ако не сте определили целите си предварително. Много лесно може да се отклоните и да купите стоки, които не са ви задължително необходими. Когато си направите списък и внимателно го прецизирате, елиминирате този риск в голяма степен.

Открий Чичо Скрудж в себе си

Uncle Scrooge aПомните ли този скъперник от Патешки истории? Във всеки от нас се крие едно подобно стиснато гласче. Позволете му да се изяви и да ви възпрепятства от безразборното пазаруване. То ще ви подскаже и някои умни ходове, които в еуфорията може да пропуснете. Например да не купувате от първия срещнат сайт, а да сравните цените на артикула в няколко такива. Между другото същото може да направите и докато физически се намирате в магазин, стига да имате смартфон с интернет. Просто направете едно бързо търсене, докато сте още пред закачалката или щанда.

Рано пиле всичко си намира

Първо: Черен петък отдавна не е само един ден, а се разпростира още от преди него, та до през уикенда и след това. Второ: Може би вече имате опит с предишни черни петъци и сте забелязали, че забавянето означава крайно неприятния надпис „изчерпана наличност“. Така че, след като вече сте си свършили домашното и знаете точно какво ще купувате, го направете в първия възможен момент. Онлайн това често може да значи още през нощта. Офлайн означава сутринта при отварянето на магазина.

Facebook: Най-добрият ви приятел

pexels-photo-273691

 

 

 

 

 

Ако искате да си помогнете в ориентацията за предстоящите отстъпки, просто харесайте Facebook страниците на търговците и магазините, към които сте се ориентирали. Така ще научите в момента, в който обявят промоциите си. Възможно е това да се случи и в други социални мрежи като Instagram и Twitter, в зависимост от това, колко въпросните магазини ги използват като медия. По този начин може да попаднете и на някои неочаквани оферти. Ако те не са ви в списъка и не ви достигат средства, вероятно не е нужно да посочваме пак, че може да се възползвате от безлихвен Кредит до заплата. Да, това означава именно с 0% лихва, без оскъпяване.