5 предмета, които никой не се сеща да почисти

pexels-photo-545021

В сезона на гриповете и настинките хигиената може да има още повече значение от друг път. Съществуват предмети и места в дома ни, които събират огромни армии от микроби и мръсотия, но по някаква причина рядко се сещаме да почистим. Ето кои са те:

Телефонът

Може би за пръв път чувате, че е добре да почиствате смартфона си. Не става дума за мазните следи по екрана, които пречат на доброто изображение, а за всички дупчици и улейчета по него. Направете го и ще се изненадате какво ще извадите от там. За целта ползвайте комбинацията от клечки за уши и игла. Внимавайте да не повредите някоя част, а ако искате да бъде почистен и отвътре, по-добре се обърнете към сервиз.

Клавиатурата

Клавиатурата на компютъра или лаптопа видимо е склад за всякакви боклуци, прахоляк и трохи. Забърсването с кърпа с препарат, рядко е достатъчно, а опит за изсмукване с прахосмукачка върши половинчата работа. Най-добрият вариант е с почистване, за което, за съжаление, е добре отново да се обърнете към човек който разбира, особено ако става въпрос за лаптоп. В краен случай може да пробвате и сами, но преди това направете снимка, за да знаете къде да върнете копчетата.

Дръжките на вратите

Само помислете по колко пъти на ден ги хващате. Именно затова те рядко попадат в обхвата на забърсването на прах, но ако се вгледате, особено от вътрешната им страна, може да откриете дебел слой клей.

Кухненският плот

Ама как кухненския плот, нали непрекъснато се бърше? Да, но дали това включва ъглите и фугите? Обърнете внимание и нищо чудно да сте сред многото хора, които пропускат тези скрити части, а мръсотията там се трупа и микробите се размножават мигновено, благодарение на влагата.

Плюшените играчки и одеялата

Подмятаме ги навсякъде, а ги перем доста по-рядко от дрехите си, макар редовно децата да се гушкат в тях, респективно завиват. Дезинфекцирането им може да ви предпази от болести, включително от респираторни проблеми, заради свойството им да са удобен дом на акарите.

В духа на нарушаването на традиции, никой не е казал, че само пролетта и есента са подходящи за сериозно почистване. Запретнете ръкави и разчистете дома си, за да намалите риска от болести. А най-лесно е, ако поръчате на специална фирма или човек да го направи. Може да се възползвате от Кредит до заплата до 600 лв. и с 0% лихва в гратисния период. Но пък ще спестите много време и усилия.